Podcast: Mennesker og Maskiner

Din vej til vigtig viden om digitalisering og industri 4.0 fra førende eksperter, iværksættere og ledere med hånden på den teknologiske kogeplade. Vi serverer forskningsbaseret viden og insights fra praksis i dine øregange om forholdet mellem mennesker og maskiner. 

Abonnér på podcasten her: https://feeds.blubrry.com/feeds/menneskerogmaskiner.xml 

Sæson #1

Læring til tiden

Klik her: https://blubrry.com/menneskerogmaskiner/62970039/lring-til-tiden/

Det er muligt at lære nyt og udnytte avanceret teknologi – Også for SMV’er. I dette afsnit undersøger vi, hvad der ligger i begrebet Industri 4.0, og hvad det betyder for SMV’ernes forretningsmuligheder. Vi stiller også det grundlæggende spørgsmål om, hvordan vi lærer som mennesker og organisationer, så vi kan udnytte de nye teknologiske muligheder. I podcasten møder du Hanne Shapiro, som er en dansk konsulent og thought leader indenfor fremtidens kompetencer. Ditte Kolbæk medvirker også og taler ud fra sin forskning og erfaring som Manager of Organizational Learning hos IT-virksomheden Oracle.

Noter:

Læs Ditte Kolbæks nye bog om læring i organistioner: https://samfundslitteratur.dk/bog/forandring-og-l%C3%A6ring-i-organisationer

Læs mere om Industri 4.0 i SMV’er hos RegLab: http://reglab.dk/analyser/

Kolofon:

Vært og redaktør: Mathias Lund Schjøtz

Tilrettelægger: Lene Dalgaard

Denne episode er bragt i samarbejde med KomDigital på https://komdigital.dk/laeringsmateriale/ finder du en række podcasts og film omkring forskellige emner indenfor teknologi og forretning.

Corona som springbræt til nytænkning

Klik her: https://blubrry.com/menneskerogmaskiner/62970043/corona-som-springbrt-til-nytnkning/

Coronakrisen har medført omstilling fra den ene dag til den anden for mange SMV’er, men også store virksomheder har omlagt og investeret i digitale kundeoplevelser. Der er behov for, at træde et skridt tilbage og genoverveje forretningen. Selvom dette kan være svært, når huset brænder, så er det en nødvendighed ifølge Per Østergaard, som er direktør i virksomheden Efficiens og ekstern lektor på CBS. Per er i samtale med Torsten Ringberg, som er professor i marketing på CBS med særligt fokus på kognition og mentale modeller eller mindset hos ledere. Vi taler også om, at coronakrisen kan blive en gamechanger for bæredygtighed. Vi taler med medstifter og direktør for Aguardio Thomas Munch-Laursen. Aguardio fra Vejle er en tech-startup, som har pivoteret deres produkt, så det kan bruges til bekæmpelse af smitte gennem fokus på håndhygiejne.

Noter:

Læs mere og lyt til en podcast om bæredygtige brands med Per Østergaard og Torsten Ringberg: https://www.mediacom.com/dk/think/news/podcast-om-b%C3%A6redygtige-brands-og-hovedkonklusioner-fra-seminar

Link til historie om Aguardios projekt: https://www.mikropol.dk/nyheder/aguardio-vil-hjaelpe-os-alle-med-at-vaske-haender/

Link til artikel på Harvard Business Review om strategiske overvejelser post-corona:

https://hbr.org/2020/04/preparing-your-business-for-a-post-pandemic-world

Kolofon:

Vært og redaktør: Mathias Lund Schjøtz

Tilrettelægger: Henrik Meinicke Nielsen

Denne episode er bragt i samarbejde med KomDigital på https://komdigital.dk/laeringsmateriale/ finder du en række podcasts og film omkring forskellige emner indenfor teknologi og forretning.

Tillid som brændstof i den moderne organisation

Klik her: https://blubrry.com/menneskerogmaskiner/62970044/tillid-som-brndstof-i-den-moderne-organisation/

Hvad er værdien af det fysiske møde? I dette afsnit kigger vi fremad og ser på konsekvenserne af krisen for fremtidens arbejdsmarked. Vi taler med Carsten Bech, som er direktør hos Instituttet for Fremtidsforskning. Carsten præsenterer en gammel socialdemokratisk ide om en tidsbank og har et håb om, at Danmark kan blive et teknologisk testland. En af vores styrker som nation er vores høje grad af tillid til hinanden, det kan vi udnytte når der skal afprøves ny teknologi. Vi har også Erik Korsvik Østergaard med i podcasten. Erik er ledelsesrådgiver og forfatter til bøger om ledelse og organisatorisk udvikling. Erik arbejder på at skabe virksomheder, som folk gerne vil møde op på og arbejde i. Podcasten handler også om tillid, ikke mindst for de medarbejdere og ledere, der skal arbejde sammen virtuelt.

Noter:

Links til teknologier omtalt i episoden:

Trello: http://trello.com/

Azure DevOps: https://azure.microsoft.com/da-dk/services/devops/

Miro: https://miro.com/

Google Jamboard: https://jamboard.google.com/

Kolofon:

Vært og redaktør: Mathias Lund Schjøtz

Tilrettelægger: Henrik Meinicke Nielsen

Denne episode er bragt i samarbejde med KomDigital på https://komdigital.dk/laeringsmateriale/ finder du en række podcasts og film omkring forskellige emner indenfor teknologi og forretning.

Home first og (mangel på) digital forestillingskraft

Klik her: https://blubrry.com/menneskerogmaskiner/65723032/home-first-og-mangel-p-digital-forestillingskraft/

“Danskerne ku’, da de sku’”. Så kort kan det siges, men går man bag om den udtalelse, gemmer der sig en historie om et arbejdsmarked under accelereret forandring, som aldrig bliver det samme. Det vi taler om i denne episode er, hvordan arbejdsstyrken over en bred kam tog imod nye digitale kommunikationsværktøjer. Det kom bag på mange ledere, at medarbejderne havde eller kunne erhverve sig de nødvendige kompetencer, så hurtigt. Det udgør en kæmpe mulighed, som vi skal udnytte, hvis det står til Claus Rosenstand, som er Digital Hub Professor og Professor MSO på Aalborg Universitet. Han er i samtale med undertegnede og Pernille Erichsen, chef for ledelse og virksomhedsudvikling hos Dansk Industri.

Noter:

Link til omtale af undersøgelse fra Analyse Danmark: https://www.altinget.dk/digital/artikel/18-millioner-danskere-har-haft-digitalt-hjemmekontor

Link til episode om tillid i organisationer: https://blubrry.com/menneskerogmaskiner/62970044/tillid-som-brndstof-i-den-moderne-organisation/

Kolofon:

Vært og tilrettelæggelse: Mathias Lund Schjøtz

Digitalt arbejde, skjulte talenter og ny normal

Klik her: https://blubrry.com/menneskerogmaskiner/66565923/digitalt-arbejde-skjulte-talenter-og-ny-normal/

Mikala Larsen er nordisk HR direktør i fødevaregiganten Nestlé. I denne episode taler jeg med hende om, hvordan Nestlé har håndteret overgangen til hjemmearbejde, men også hvad de har gjort for at tilpasse sig en verden hvor pandemien gør samvær mere udfordrende og risikabelt. Nestlé har medarbejdere i mange funktioner fra fabriksgulv til direktionsgang. De har fokus på, at medarbejderne trives. Jeg undersøger hvad sundhedskrisen har lært os om fleksibilitet i arbejdslivet og hvordan man kan udnytte de indsigter til muligvis at bekæmpe stress. Vi taler også om digitale kompetencer og hvordan forskellige medarbejdertyper kan understøttes i den nye normal.

Noter:

Link til historie fra Nestlé om introverte medarbejdere: https://www.nestle.dk/da/stories/wake-call-introverte-shiner-p%C3%A5-jobbet-under-coronaen

Link til historie fra Dansk Industri, hvor Mikala Larsen udtaler sig: https://www.danskindustri.dk/di-business/arkiv/nyheder/2020/7/hver-fjerde-dansker-er-klar-pa-aldrig-at-mode-ind-pa-arbejde/

Kolofon:

Vært og tilrettelæggelse: Mathias Lund Schjøtz

AI og GPT3, hvor er vi – hype eller realitet? Ideer til arbejde med machine learning i mellemstore organisationer

Klik her: https://blubrry.com/menneskerogmaskiner/67661794/ai-og-gpt3-hvor-er-vi-hype-eller-realitet-ideer-til-arbejde-med-machine-learning-i-mellemstore-organisationer/

Peter Svarre, foredragsholder, forfatter og digital strateg og Søren Dahlgaard co-founder og ansvarlig for AI hos SupWiz gør os klogere på GPT3 og potentialer i machine learning. Vi dykker ned i teknologien og hvordan vi som mennesker og organisationer kan udnytte de nye muligheder. Hvordan skal vi realisere teknologiens potentialer? Hvad skal der være på plads i organisationen, så man meningsfuldt kan arbejde med bots? Det svarer gæsterne på. Vi perspektiver også udviklingen og får indblik i SupWiz’ arbejde med at levere intelligent kundeservice.

Noter:

Link til mere om Peter Svarres arbejde inkl. bogen ‘Hvad skal vi med mennesker?’:

https://www.petersvarre.dk/

Link til SupWiz:

https://www.supwiz.com/

Bøger om AI anbefalet af Lars K. Jensen – Twitter @larskjensen:

‘Gods and Robots’ af Adrienne Mayor: https://www.amazon.com/Gods-Robots-Machines-Ancient-Technology/dp/0691183511

‘Rebooting AI’ af Gary Marcus og Ernest Davis:

https://www.amazon.com/Rebooting-AI-Building-Artificial-Intelligence-ebook/dp/B07MYLGQLB

‘The Creativity Code’ af Marcus du Sautoy:

https://www.amazon.co.uk/Creativity-Code-Marcus-du-Sautoy/dp/0008288151

‘Algorithms to Live By: The Computer Science of Human Decisions’ af Brian Christian og Tom Griffiths:

https://www.amazon.com/Algorithms-Live-Computer-Science-Decisions/dp/1627790365

Kolofon:

Vært og tilrettelæggelse: Mathias Lund Schjøtz

Ønsker du eller din organisation at bidrage podcasten eller har I ideer til emner og problemstillinger vi kan undersøge sammen, så hører vi meget gerne fra dig. Du kan skrive direkte til redaktionen på redaktion@edtalk.dk.

Vil du vide mere eller bidrage er du også velkommen til at kontakte Mathias Lund Schjøtz (udgiver) på mathias@edtalk.dk du er også velkommen til at ringe +45 31721836.

 

 

 

 

Adresse

København
Skotterupgade 16, 2200 København N

Aarhus
Mejlgade 35A, 8000 Aarhus C
Copyright 2024 EdTalk - All rights reserved